نکات ضروری کمپینگ

نکات ضروری کمپ

 

چه جایی را برای کمپینگ انتخاب کنیم؟

فواید طبیعت‌گردی بر سلامت روح و جسم برکسی پوشیده نیست، شما با توجه به سلیقه و روحیه‌ی شخصیتان می‌توانید محیط‌های مختلفی را در دل  طبیعت برای کمپ خود انتخاب کنید. شاید دلتان بخواهد در جنگل از صدای پرندگان لذت ببرید یا کنار رودخانه آرامش پیدا کنید و چرتی بزنید، شایدم دوست داشته باشید ماجراجویی در کوهستان و ارتفاعات را تجربه کنید پس بهتر است ابتدا درباره مختصات محل انتخابیتان کمی تحقیقات کنید و با اکوسیستم آن منطقه تا حدودی آشنا شوید تا با کلیه احتمالات پیشرو در زمان اقامت در محیط آشنایی داشته باشید و متناسب با محل خود کلیه امکانات مورد نیاز خود را جمع کنید. حواستان باشد که در انتخاب محیطی مناسب برای کمپ و چادر زنی به این فاکتورهای مهم توجه داشته باشید که محل مورد نظرتان، شرایط مناسب کمپ و چادرزنی را داشته باشد یعنی بهتر است که محیط انتخابیتان، بزرگ، باز و مسطح باشد تا به راحتی بتوانید چادر خود را نصب کنید و همچنین وسایلی که با خود حمل می‌کنید با محیط‌تان کاملا سازگار باشد. به طور مثال اگر محیط‌های کوهستانی یا ارتفاعات مدنظرتان است حتما چادرهای مناسب ارتفاعات را همراه خود داشته باشید یا اگر آماده‌ی لذت بردن از جنگل هستید، در انتخاب چادر و تجهیزات قدرت انتخاب بیشتری دارید.

 بعضی از افراد ترجیح می‌دهند در محیط‌های آماده‌ی کمپ مثل پارک‌های جنگلی چادرزنی داشته باشند که دسترسی به سرویس‌های بهداشتی نزدیک یا محل درست کردن آتش در آنجا مهیا باشد اما بعضی از افراد ترجیح می‌دهند در دل طبیعت به دور از هرگونه هیاهوی شهری در محیطی بکر اوقاتی را خلوت کنند. فقط حواستان باشد که منطقه‌ی ایمنی را انتخاب کنید که از نظر حمله حیوانات وحشی کاملا مورد اطمینان باشد.

برای اینکه بخواهیم محیط بهتری را برای کمپینگ انتخاب کنیم ابتدا باید درباره محیط انتخابیتان کمی تحقیقات کنید و اطلاعات کلی محل مورد نظر خود را بشناسید و یا حتی بهترین زمان برای رفتن به کمپینگ را بررسی کنید ما در این قسمت به شما کمک می‌کنیم که در کمپتان به چه نکاتی بهتر است توجه داشته باشید تا حسابی از اوقات فراغت خودتان لذت ببرید.

نکات زیر را به ذهن بسپارید.

  • اگر برای اولین بار تصمیم به رفتن به محیط بومی یا محلی را گرفتین یا مکانی را انتخاب کردین که اصلا به آن آشنایی ندارید، حتما با خودتان راهنما یا لیدر آشنا با محیط ببرید در غیر صورت حتما از جی پی اس استفاده کنید.
  • اگر تازه کار هستید و آغاز تجربه‌های کمپیتان است و می‌خواهید تنها بروید برای امنیت بیشتر خودتان سعی کنید نزدیک مناطق روستایی چادر بزنید و زیاد به مناطق دور افتاده که آشنایی کاملی به آن ندارید نروید.
  • یادتان باشد هرجایی از این طبیعت زیبا را برای کمپینگ و لذت بردن انتخاب کردید نباید آسیب ببیند، پس حواستان باشد در زمان کمپینگ خود به گیاهان بومی منطقه آسیب نزنید، در حین چادر زدن خسارت وارد نکنید و مهمترین نکته از تولید زباله و رها کردن در دل طبیعت به شدت خوداری کنید.
  • وقتی به دل طبیعت می‌روید به محیط‌های غیرقانونی برای چادر زنی توجه داشته باشید زیرا علاوه بر امکان خطرات بسیار در منطقه ممکن است به بافت زیست بومی آن جا نیز آسیب جدی وارد شود.

تجهیزات ضروری کمپینگ

شما بسته به نوع کمپینگ، تعداد روز اقامت و محل کمپی که برنامه‌ریزی کرده‌اید، وسایل و تجهیزاتی که همراه خود می‌برید کمی متفاوت است به طور مثال اگر می‌خواهید با یک کوله‌پشتی به سفر بروید قطعا تجهیزات کمتری می‌توانید با خود حمل کنید پس حواستان باشد وسایل کاربردی انتخاب کنید یا اگر تصمیم دارید چند روز در کنار دریاچه‌ای اقامت داشته باشید، از آشپزی لذت ببرید یا ننویی وصل کنید پس نیاز است مجهز بروید تا چند روز بتوانید خوش گذرانی کنید. حتی در هنگام خرید یا جمع‌آوری تجهیزات به ماشینی که قرار است با آن به کمپ بروید هم توجه داشته باشید اگر با ماشین شخصی خودتان قرار است بروید با خیال راحت می‌توانید همراه خود چادر بزرگتری ببرید ولی اگر با تور یا موتور سیکلت قرار است بروید، شرایط برای شما متفاوت می‌شود. ما در اینجا برای شما به طور مثال یک چک لیست نوشته‌ایم که سعی کرده‌ایم تمامی وسایل ضروری را در آن بگنجانیم، شما باز بسته به سلیقه و روحیات خود می‌توانید این چک لیست را تغییر دهید یا وسایل انتخابی و مورد نظرتان را به آن اضافه کنید.

چک لیست وسایل ضروری خود را حتما بنویسید.

چک لیست لوازم ضروری کمپ

 

چادر: چادر خود را متناسب با شرایط محیطی، تعداد نفرات و حجم بسته‌بندی برای حمل انتخاب کنید. به طور مثال اگر به مناطق پربارش می‌روید حتما از ضدآب بودن چادرتان اطمینان حاصل کنید. یا در سفرهای کوهستانی از چادرهای مخصوص کوهستان استفاده کنید. حتما قبل از خرید راهنمای خرید چادر مسافرتی در مجله ما را بخوانید.

  • حتما قبل از رفتن به کمپ یکبار در منزل چادر خود را برپا کنید و از سالم بودن آن اطمینان حاصل کنید.
  • یادتان باشد به همراه خود قطعات یدکی چادر را برداشته باشید.

کیسه خواب: در سفرهای کمپی شما کیسه خواب بسیار با اهمیت است. پس متناسب با آب و هوای منطقه کیسه خواب خود را انتخاب کنید تا عملکرد خوبی داشته باشند. به طور مثال اگر در فصل تابستان به محیط ییلاقی می‌روید یک کیسه خواب تابستانه جوابگوی شماست برای اینکه اطلاعتتان درباره کیسه خواب کامل شود به مقاله راهنمای خرید کیسه خواب در مجله ما سری بزنید.

زیرانداز: برای انتخاب زیرانداز برای کمپ حتما به ابعاد چادر خود، تعداد نفراتی که قرار است از آن استفاده کنند و خاصیت ضدآب بودن و عایق‌بندی آن‌ها توجه داشته باشید. ترجیحا از زیراندازهایی استفاده کنید که بسته‌بندی کوچکتری دارند و به راحتی حمل می شوند. عایق‌ها در زیراندازها مانع از اتلاف انرژی و انتقال گرما یا سرما از زمین به بدن فرد می‌شود. این نکته را هم بد نیست که بدانید، عایق‌بندی و خاصیت ضدآبی زیراندازها تاثیر مستقیمی بر قیمت آن‌ها دارند و به خاطر بالا بودن کیفیت‌شان پس هزینه‌ی بیشتری هم دارند.

فانوس یا هدلامپ: اگر تصمیم به کمپ در محلی بکر و دور از شهر را دارید بدانید که اثری از برق در آنجا پیدا نمی‌کنید پس مجهز بروید تا تاریکی هوا برایتان مشکلاتی را ایجاد نکند و راحت بتوانید چادر و محیط کمپتان را روشن کنید. یادتان باشد یک ماجراجوی حرفه‌ای همیشه در چک لیست خود هدلامپ یا چراغ قوه را فراموش نمی‌کند.

لوازم پخت‌وپز: یکی از لذت‌های قابل توجه در برنامه‌های کمپی لذت آشپزی در دل طبیعت است، به شما توصیه می‌کنم حتما آن را تجربه کنید. برای آشپزی با خودتان گاز سفری، سوخت، ظروف، کارد و چنگال، باربیکیو و ... به همراه داشته باشید. امروزه با وجود تنوع بالای تجهیزات آشپزی، شما دستتان برای خرید بسیار باز است و به راحتی می‌توان از وسایل کوچک و تاشو برای بهینهسازی فضای کمپ خود استفاده کنید.

چک لیست لوازم آشپزی

چک لیست لوازم آشپزی
  1. اجاق گاز

9. درب باز کن

  1. یخدان

10. قاشق چنگال

  1. قابلمه

11. نمک و فلفل پاش

  1. ماهیتابه

12. کفگیر

  1. چاقوی چند کاره یا کنسرو باز کن

13. ملاقه یا قاشق بزرگ

  1. کاسه یا لیوان

14. دستمال و حوله آشپزخانه

  1. چاقو

15. مایع ظرفشویی

  1. فلاسک چای

16. تخته آشپزخانه

       17. فندک

 

 

اجاق خوراک‌پزی: برای تسهیل در روشن کردن آتش برای درست کردن غذا و آلودگی کمتر محیط زیست‌، اجاق گازهای بسیاری با ابعاد متنوع و طراحی‌های مختلف به صورت تک شعله یا چند شعله برای استفاده ماجراجویان و کوهنوردان ساخته شده است. این اجاق‌گازها کاملا سبک بوده و سریع و راحت با کپسول‌های سوخت قابل استفاده می‌باشند.

یخدان یا یخچال: برای بردن موادغذایی، یخچال از وسایل کلیدی محسوب می‌شود. عایق‌بندی و طراحی این یخچال‌ها به شما این اطمینان را می‌دهد که به راحتی و بدون استرس از فساد موادغذایی، برای چند روز مواد خوراکی برای سفرتان بردارید. برای کمپ‌های کوتاه مدت یخدان هم گزینه‌ای مناسبی به حساب می‌آید فقط حواستان باشد یخ به مقدار کافی همراه خود ببرید.

لوازم بهداشتی: بدون شک نیاز به وسایل بهداشتی در برنامه‌های کمپی کاملا حس می‌شود. پس توصیه ما به شما این است که کیفی برای وسایل بهداشتی خود تهیه کنید و کلیه لوازم مورد نیاز از جمله: صابون، دستمال، کرم ضدآفتاب و .... را درون آن قرار دهید و همراه خود بیاورید.

جعبه کمک‌های اولیه: یادتان باشد جعبه کمک‌های اولیه را حتما به همراه خود ببرید تا در مواقع ضروری کاملا مجهز باشید.

غذاهای کمپ: همانطور که گفته شد آشپزی در دل طبیعت و در هوای آزاد بسیار لذت بخش است اما اگر در آشپزی مهارت ندارید از کنسروها و غذاهای آماده است. در حین آشپزی در اردوگاه خود حتما به نکات زیر توجه داشته باشید.

  • موادغذایی خام مانند گوشت، مرغ، ماهی، تخم‌مرغ و ... را در داخل یخچال یا یخدان حمل کنید تا فاسد نشود.
  • هر از گاهی دماسنج یخچال یا یخ‌های یخدان را چک کنید تا از درجه و سرمایش آن اطمینان حاصل کنید.
  • سعی کنید موادغذایی گوشتی را در قسمت زیرین یخچال قرار دهید چون سرمای بیشتری دارد و موادغذایی آماده را در قسمت بالای یخچال بچینید.
  • حواستان به سوخت کافی برای پخت‌وپز باشد، مدت پخت غذاها را بررسی کنید و متناسب با آن و تعداد روزهای سفرتان همراه خود کپسول گاز ببرید.
  • استفاده از غذاهایی همچون ماکارانی، پاستا، سوپ فوری، سیب‌زمینی، تن‌ماهی و .. علاوه بر حجم کم و سرعت پخت بالا می‌توانند برای شما در طول سفر بسیار کاربردی باشند.
  • هرگز زباله‌ها و وسایل غذایی معطر را داخل چادر قرار ندهید.
  • هرگز موادغذایی که با خود بردین را بدون مراقبت قرار ندهید زیرا ممکن است توسط بعضی از حیوانات که دنبال غذا می‌گردند ربوده شود.
  • در طول روز حتما موادغذایی خود را در یخدان یا یخچالی که با خود برده‌اید قرار دهید.
  • در هنگام شب حتما یخدان یا یخچال خود را درون ماشین یا جای امنی قرار دهید زیرا بسیاری از حیوانات توانایی باز کردن در یخچال را دارند. اگر ماشین به همراه ندارید حتما  برای یخچالتان از قفل استفاده کنید.
  • حواستان به آلودگی موادغذایی خام باشد.
  • زباله‌ها را از هم تفکیک کرده و به نزدیک‌ترین سطل آشغال موجود بیاندازید.

 

غذاهای کمپینگ

لباس مناسب کمپ بپوشید:

همانطور که می‌دانید شما به دل طبیعت قدم می‌گذارید پس انتخاب لباسی مناسب در راحتی و آمادگی شما در طول کمپینگ بسیار تاثیرگذار است. شما باید لباسی بپوشید که با شرایط آب و هوایی منطقه کاملا سازگار باشد و در آن احساس راحتی نیز داشته باشید؛ پیشنهاد ما به شما این است که از پوشش چند لایه‌ای استفاده کنید و به صورت لایه لایه لباس بپوشید. ما در قسمت زیر، شما را در انتخاب لباس‌های مناسب راهنمایی می‌کنیم.

(Base Layer / لباس بیس): بیس لایرها همان لباس بیس یکی از مهم‌ترین لباس‌هایی هستند که شما باید انتخاب کنید، زیرا به طور مستقیم با پوست شما ارتباط دارند و همانند پوست دوم بدن شما عمل می‌کنند. کاربرد این لباس‌ها در فصول سرد و گرم بسیار زیاد است و از پوست شما در برابر اشعه UV خورشید محافظت می‌کنند. این لباس‌ها در فصول سرد، علاوه بر تهویه مناسبی که دارند مانع از خروج گرما شده و دمای بدن را حفظ می‌کنند و در فصول گرم، گرما و رطوبت را از بدن دفع می‌کند و موجب خنکی بدن در فعالیت‌ها می‌شود.

(Mid Layer / لباس میانی): این لباس‌ها اصولا به صورت ژاکت یا سویشرت هستند و در هوای معتدل و سرد بسیار پرکاربرد می‌باشند. لباس‌های میانی به صورت عایق نگهدارنده گرما عمل می‌کنند و وظیفه‌ی حفظ دمای بدن را به عهده دارند. نکته مهمی که در این لباس‌ها باید توجه داشت سبکی وزن آن‌ها می‌باشد.

(Over Layer / لباس بیرونی): لایه بیرونی یا لایه سوم اصولا به عنوان محافظ بدن از عوامل خارجی مانند برف و باران مورد استفاده قرار می‌گیرند. حواستان باشد که لباس انتخابی شما باید در مقابل آب و باد مقاوم باشد بنابراین از جنس‌های ضدآب بیشتر استفاده کنید.

لباس کمپینگ

شلوار طبیعت گردی: انتخاب شلوار در سفر بسیار مهم است؛ حتما زیر شلوارتان از شلوار بیس استفاده کنید تا علاوه بر حفظ دمای پا، از نیش حشرات موزی هم در امان باشید. در فصول گرم سعی کنید از شلوارهایی استفاده کنید که دارای منافذ تهویه هوا هستند و برای هوای بارانی می‌توانید از پوشش نایلونی یا ضدآب نیز استفاده کنید. فقط این نکته را فراموش نکنید که حتما دو دست شلوار یا شلوارک همراه خود ببرید که در صورت خیس شدن بتوانید از لباس جایگزین استفاده کنید.

کفش و جوراب مناسب: انتخاب کفش مناسب لازمه‌ی راحتی شما در سفر است؛ اگر پاهای شما حس راحتی نداشته باشند خیلی زود خسته می شوید. قبل از انتخاب کفشتان مسیر خود را بسنجید و متناسب با مسیرتان کفش به پا کنید به طور مثال اگر برنامه‌ی شما پیاده‌روی در جنگل است یا حتی اگر قرار است از پستی بلندی‌های کم ارتفاع اطراف شهر عبور کنید نیازی نیست کفش‌های سنگین کوهنوردی به پا کنید و کفش پیاده‌روی برای نیاز شما کافیست. یادتان نرود بهتر است از جوراب‌های ساقدار با الیاف مناسب  استفاده کنید. ما در قسمت زیر توضیح مختصری درباره کفش می‌دهیم.

کفش طبیعت گردی

کفش پیاده‌روی سبک: این کفش‌ها اصولا دارای طراحی بدوق ساق و سبک هستند که براساس مسیرهای صاف و هموار فوق‌العاده عمل می‌کنند. این کفش‌ها به دلیل وزن کم و سبکی، در مسیرهای هموار مورد استفاده بسیاری از طبیعت‌گردان قرار می‌گیرند.

کفش پیاده‌روی: این کفش‌ها دارای ساق‌های متوسط و یا بلند هستند که انعطاف‌پذیر بوده و به خوبی از ساق پا محافظت می‌کنند. 

کفش کوهنوردی: این نوع کفش‌ها کاملا مقاوم بوده و دارای کفی ضخیم و محکم و لژ مناسب و انعطاف‌پذیر می‌باشند که می‌توانند به راحتی بسیاری از وزن فرد و کوله را  تحمل کنند و در مسیرهای ناهموار و طولانی از پای شما کاملا محافظت می‌کنند.

کلاه نقابی و دستمال‌سر: در هنگام جمع‌آوری لباس‌های خود حتما کلاه آفتابی و دستمال سر را فراموش نکنید زیرا این وسایل با پوشاندن پوست سر شما از تابش مستقیم خورشید به سر شما محافظت می‌کنند.

فروشگاه آفرود بازار اولین و بزرگترین مجموعه‌ای است که در زمینه تامین تجهیزات کمپینگ و طبیعت‌گردی با بهترین برندها فعالیت دارد.

برای مشاهده محصولات کمپینگ در فروشگاه آفرود بازار کلیک نمایید.

آفرودبازار، هر آنچه خارج از جاده‌ها نیاز دارید و باید بدانید.